Home | Auto | Vizclear HD Zonneklep – Geen Schitteringen Meer Tijdens het Rijden

Vizclear HD Zonneklep – Geen Schitteringen Meer Tijdens het Rijden

De zomer- en winterzon kunnen erg verblindend zijn voor de ogen. Een gewone zonnebril is niet altijd voldoende om goed zicht te houden als je in de auto zit. Sinds enige tijd is de Vizclear HD zonneklep op de markt, dat wordt verondersteld dat het probleem van verblindende zonnestralen in de auto oplost. Maar werkt het? De laatste weken hebben wij dit product geprobeerd en zijn tot de volgende bevindingen gekomen.

Wat beweren de makers van Vizclear HD

Vizclear HD past op elke zonneklep en is binnen enkele seconden te gebruiken. Het komt volledig gemonteerd, dus je hoeft hem alleen maar aan je huidige zonneklep vast te maken. Vizclear verlengt jouw huidige zonneklep door een doorzichtige zonneklep (één voor dag en één voor nacht) eronder vast te zetten. Het is een soort vizier die je voor je gezicht monteert.

De zonneklep voor overdag zal de schitteringen van de zon blokkeren zodat je een goed zicht zal hebben. De zonneklep voor ’s nachts houdt de schitteringen van de koplampen van de tegenliggers tegen zodat je niet verblind wordt door deze vaak felle lichten.

Hoe hebben wij de Vizclear HD ervaren

Het vastmaken en bevestigen van de Vizclear duurde iets langer dan enkele seconden. Ik heb de zonneklep enkele malen opnieuw opgehangen voordat de zonneklep helemaal correct stond voor mijn ogen. Het was voor mij even wennen aan het kijken door een vizier. Maar na een minuut was ik redelijk gewend aan de Vizclear HD en ben ik gaan rijden.

De zonneklep voor overdag heb ik als eerst getest aangezien het een mooie zonnige winterse ochtend was. De zon hing laag en dit is volgens mij het beste moment om dit vizier te testen. Mijn eerste reacties zijn vrij positief. Het blokkeert inderdaad de schittering en het zicht door de zonneklep is vrij goed. Wel moet je goed opletten dat je er niet teveel vette vingers op krijgt. Dit belemmerd het zicht zodanig dat het gevaarlijk kan zijn. De Vizclear is overigens erg makkelijk schoon te maken met wat afwasmiddel.

Het vizier voor ’s nachts is voor mij echt een uitkomst. De verblindende lichten van tegenliggers maakt het voor mij best lastig om de weg goed te zien. Zeker als het hierbij ook nog eens regent. De Vizclear HD voor ’s nachts blokkeert echt de schitteringen van de koplampen. In de loop van de jaren zijn de koplampen steeds feller geworden en had ik er echt steeds meer last van. Met de zonneklep is dit echt een stuk minder en rijd ik ‘s nachts ook met meer vertrouwen.

Conclusie over de Vizclear HD

In het begin is het wennen aan rijden met een vizier voor je gezicht. Zeker met de zonneklep voor overdag. De zonneklep doet wat hij beloofd maar persoonlijk gebruik ik overdag liever een goede zonnebril die de schitteringen blokkeert, zoals bijvoorbeeld de Polaryte HD. Ook omdat deze niet alleen de schitteringen van voren blokkeert maar ook van opzij.

Het vizier voor ’s nachts is echt ideaal als je altijd veel last heb van koplampen van tegenliggers. De schittering wordt zoveel minder en zeker bij regenachtig weer is dit erg prettig.  Ik moet zeggen ik rijd nu voortaan bijna altijd met vizier omlaag.

Al met al, doet de Vizclear HD wat het beloofd, maar is het persoonlijk of je liever met een bril op rijdt of met een vizier voor je gezicht.

Meer weten over de Vizclear klik dan hier.

Ervaringen met de Vizclear HD zonneklep deel ze met ons hieronder.

Vizclear HD 4

 

 

2 reacties

  1. Wat mij opvalt is dat op deze site de vizclear aan de voorkant van de zonneklep is gemonteerd. In het filmpje van Thommy is de klep aan de achterkant gemonteerd. Welke is de juiste of kan beide?
    Als de vizclear aan de achterkant gemonteerd moet worden, is het scherm erg kort. M.a.w. je kijkt er dan onderdoor volgens mij.
    Ben erg benieuwd naar de mening van gebruikers.

  2. I see you don’t monetize consumenten-nieuws.nl, don’t waste your traffic, you can earn additional cash every month with new monetization method.
    This is the best adsense alternative for any type of website (they approve all websites), for more info simply
    search in gooogle: murgrabia’s tools

Heb jij ook ervaring met dit product? Deel je mening en help anderen met hun beslissing!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*