Home | Keuken | Veggie Magic – De groente spiraalsnijder van JML. Handig!

Veggie Magic – De groente spiraalsnijder van JML. Handig!

Wat is de Veggie Magic

 

De Veggie Magic groente spiraalsnijder van JML is een handzaam alternatief voor de duurdere spiraalsnijders waarmee je groenten in slierten kunt snijden zodat je bijvoorbeeld spaghetti kunt eten gemaakt van courgette i.p.v. tarwe spaghetti. Ook wel courgetti of over de grens zuccini genoemd.

Dus meer groenten binnen krijgen en minder tarwe, 2 voordelen om mee te beginnen die gelden voor elke spiraalsnijder.

Hoe werkt de Veggie Magic

Met deze spiraalsnijder kun je snel en gemakkelijk zowel dunne als dikke slierten, linten en spiralen van (roerbak)groente maken. Ideaal voor courgette, pompoen, wortel, komkommer en aardappel. Dankzij de dubbele roestvrijstalen mesjes heb je binnen een mum van tijd een gezonde maaltijd op tafel. Het gebruik van deze Veggie Magic spiraalsnijder is snel, veilig én gezond.

Voordelen van de Veggie Magic

Veggie Magic is klein en makkelijk in gebruik. Je kunt van courgette snel een groente pasta maken. Heerlijk met geitenkaas of gehakt met tomatensaus. Komkommer en wortel kun je een lekkere salade maken. Voor kleine kinderen is het een extra stimulans om te eten. Want het zijn lange dunne slierten die gemakkelijk in hun mondjes gaan. Verder is het apparaatje gemakkelijk uit elkaar te halen. Even schoon spoelen en weer klaar voor gebruik.

Verder kun je er lekker mee gaan spelen met verschillende groenten en lengtes om je eten en/of je salades er nog aantrekkelijker mee te maken.

Nadelen van de Veggie Magic

Niet alle groentes laten zich even gemakkelijk “verslierten”. Om spaghetti te maken van hardere soorten wortels moet je hard werken. Daarnaast is het formaat daar niet ideaal voor. De vingerbeschermer heeft onvoldoende tandjes om de wortel vast te houden. Het werkt het beste met verse groenten, dus laat ze niet opdrogen! Een ander puntje van kritiek is dat er nog een flink stuk van de groente overblijft doordat niet alles van de komkommer, courgette of wortel gesneden wordt.

De Veggie Magic is hier bij de blokker te bestellen -> link!

De beste alternatieven voor de Veggie Magic

1. Westmark Spiromat Spiraalsnijder

Veggie Magic alternatief: Westmark Spiromat Spiraalsnijder

De Spiromat Groentesnijmachine voor fruit, groente en aardappelen (komkommer, appelen, wortelen, radijs, rettich, rammenas, uien, enz.). Het apparaat heeft drie verwisselbare snij-units, voor schijfjes, fijne julienne slierten en dikke julienne slierten. Meer functionaliteit dan de Veggie Magic, maar daar betaal je dan ook extra voor.

2. GEFU Spiraalsnijder Spirelli 2.0

 Veggie Magic alternatief: GEFU Spiraalsnijder Spirelli 2.0

Met de Spirelli 2.0 tovert u in een handomdraai eindeloze julienne-stroken van bijvoorbeeld wortels, courgette en komkommers.
Je kan met de Spirelli 2.0 twee verschillende diktes julienne maken

– 2×3 mm
– 3.5 x 5 mm

Het grote voordeel ten opzichte van de normale Spirelli is dat de Spirelli 2.0 geleverd wordt met een restehouder welke je op de Spirelli kan vast kan klikken.
De restehouder is, net zoals bij de Veggie Magic, voorzien van 3 stalen pinnen waarop je de groente drukt. Tijdens het draaien gaan deze naar beneden. Hierdoor kan je meer groente ook daadwerkelijk opsnijden.

1 reactie

  1. Wat een onhandig ding,! Veel te duur heel veel rest nee zonde van het geld!

Heb jij ook ervaring met dit product? Deel je mening en help anderen met hun beslissing!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*